Fibromyssage

Fibromyalgie is een aandoening die letterlijk betekent ’pijn in het bindweefsel en spieren’. Het is een chronisch pijnsyndroom waarvan de klachten vooral ernstige pijnen in de spieren, ligamenten en pezen zijn. Deze aandoening is een storing tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen. De pijn die op verschillende manieren ervaren wordt door de patiënten is zeer uiteenlopend: van knagend tot bijtend als uitstralend of brandend. Ook andere symptomen kunnen erg variëren; van slaapstoornissen, concentratieproblemen, tintelend gevoel in handen en voeten, duizeligheid, tot zelfs ernstige migraine, enz. Een fibromyssage kan de pijn en stress verminderen, de spierkrampen verlichten, het lymfesysteem versterken, de bloeddruk verlagen en brengt het lichaam en geest tot rust en in harmonie.

Er worden 2 verschillende massages aangeboden, een massage ter bevordering van de slaap en een massage tegen de pijn.

Bij de massage voor slaapbevordering worden er langzame ritmische bewegingen gemaakt waarbij het autonoom zenuwstelsel wordt geactiveerd zodat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Deze behandeling wordt dan ook het best ervaren op het einde van de dag.

Voor de massage tegen de pijn worden vooral de tender points (pijnpunten) behandeld door deze te masseren met een lichte druk. De massage voor slaapbevordering) en voor pijnbestrijding zijn in doel en inhoud verschillend en daarom niet op één dag te boeken, wel binnen een bepaalde behandelperiode. Een combinatie kan wel met een aantal dagen ertussen, bijvoorbeeld op maandag de pijn bestrijdende massage en op donderdagavond de slaapbevorderende massage.

1 persoon sessie

45

Bekijk ook onze andere massages:

relaxatiemassage

Relaxatiemassage

hotstonemassage

Hotstonemassage

Schoudernekmassage

Schouder- en nekmassage

Sfeerfoto’s

Adres